Home | 
Contact formulier | 
Nieuws
U bevindt zich hier: Home > Zeilwedstrijden > Rijnrace
CMS & Webdesign by Footsteps
Hoofdmenu
Vereniging
Haven
Evenementen
Zeilwedstrijden
Wedstrijdinformatie
Wedstrijdbepalingen WSVGiesbeek
Wedstrijdkalender 2016
Aanmelden wedstrijden
Uitslagen wedstrijden 2016
Uitslagen voorgaande jaren
Wedstrijdtraining
Bemanningspool
In- en uitvaren haven
Rijnrace
Woensdagavond wedstrijden
Inschrijfformulier voor-najaarstraining
Combi Oost en CWO wedstrijden
Soloklasse Giesbeek
Laserzeilen Giesbeek
Eredivisie zeilen
Zeilcursussen
Wintercursussen
Motorboten
Rond-en Platbodemcompagnie
Aangepast zeilen
Foto's en Film
Forum
Ruumsingers
Eetcafe Ruumzicht
Meer weten?

foto bij stukje 2016.jpg

 

Zaterdag 21 mei: de Rijnrace!


Een vast punt in het jaar, voor veel zeilers uit de regio: de jaarlijkse grote zeilwedstrijd op de Rijn, vroeger de Arnhem-Wageningen Race. Dit jaar de 54e wedstrijd, op zaterdag 21 mei.
De lange baan op de Rijn, met de vele bochten, de kribben, de scheepvaart en de luwtes, maakt het een heel ‘andere’ wedstrijd. Dit is werk voor de echte rivierzeilers! Na de zwakke wind in 2014, was het vorig jaar onstuimig, met een vlagerige windkracht 5 à 6. Met wind tegen stroom liepen op de Rijn de golven hoog op. Vooral het lange kruisrak naar Opheusden was dus een slijtageslag. Wat gaat het dit jaar brengen? Het is elke keer anders maar altijd mooi en spannend.
De start is weer in het grindgat bij Heteren. Vanaf daar loopt de baan naar Opheusden, terug stroomop naar de Bovenste Polder, dan naar de finish in de haven van Wageningen, een 17 km totaal. Open boten kunnen zonodig  ’s ochtends een sleep krijgen van Wageningen naar Heteren. Er wordt in een paar groepen gestart, en gezeilde tijden worden met SW gecorrigeerd zodat elke boot kan meedoen.
De wedstrijd wordt georganiseerd door de verenigingen Vada, Peter Hensen en Giesbeek, en heeft als hoofdsponsor weer Watersportcentrum Arnhem. ’s Avonds is er barbecue, prijsuitreiking en feest op de jachthaven in Wageningen. Al met al een niet te missen zeilersevenement!
Op www.rijnrace.nl staat meer informatie, en ook uitslagen, verhalen en foto’s van vorige jaren. Inschrijven kan straks via die site. We zien weer uit naar een mooie wedstrijd!
Het Rijnrace comité

 

Hier wat foto's van eerdere wedstrijden
Als er mensen met nog meer leuke foto's zijn, stuur ze dan naar wedstrijd@wsvgiesbeek.nl

 

klik hier voor de indeling boten