Home | 
Contact formulier | 
Nieuws
U bevindt zich hier: Home > Zeilcursussen > CWO Uitleg
CMS & Webdesign by Footsteps
Hoofdmenu
Vereniging
Haven
Evenementen
Zeilwedstrijden
Eredivisie zeilen
Zeilcursussen
Volwassenen
Jeugd
CWO Uitleg
CWO Opleidingsweek
Watersportkamp
Cadet opstapdag
Cadet zeilkamp
Inschrijving zeillessen gesloten
Instructeurs gevraagd
Wintercursussen
Motorboten
Rond-en Platbodemcompagnie
Aangepast zeilen
Foto's en Film
Forum
Ruumsingers
Eetcafe Ruumzicht
Meer weten?

CWO Uitleg

WSV Giesbeek geeft les volgens het CWO-systeem (Commissie Watersport Opleidingen). Het CWO diploma is een landelijk erkend diploma. Voor het behalen van een diploma is wel lef, ijver, leren en een beetje talent nodig. Voor meer uitleg zie: www.cwo.nl

Er zijn cursussen op drie niveaus (CWO I, II en III). Wie vorig jaar een niveau niet had afgerond, maar wel een vorderingenstaat meekreeg, levert bij de eerste les deze staat in bij de instructeur en gaat gewoon verder met dat niveau en heeft een goede kans dat hij/zij aan het eind van deze cursus alsnog het diploma behaalt. Dus alle onderdelen worden weer opnieuw behandeld.

We maken onderscheidt tussen Jeugdzeilen (tot en met 15 jaar, in de boottypen Optimist, Laser Pico, Cadet en Laser) en (Jong)Volwassenen (vanaf 15 jaar, in de boottypen Laser en 407).

 

CWO-I:

Is bedoeld voor kinderen die nog nooit gezeild hebben. Je leert de basis dingen van het zeilen zoals het op- en aftuigen van de boot, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Ook leer je verschillende knopen te maken en krijgt theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Met dit diploma kun je varen in een rustig vaarwater met een matige wind van windkracht 3. Deze opleiding is voor kinderen vanaf 9 tot 12 jaar die niet langer zijn dan 1,55m en/of niet zwaarder dan 45kg.


CWO-II:

Is voor kinderen vanaf 10 tot 14 jaar. Dit is het vervolg op CWO-II en je leert nu de wat moeilijkere dingen, zoals tegen de wind in opkruisen en het afmeren van de boot. Je kunt met dit diploma op een niet te druk vaarwater tot en met windkracht 3 varen, zonder hulp de plas op gaan en weer veilig thuis komen.


CWO-III:

Voor kinderen vanaf 11 tot 15 jaar en met diploma CWO-II. Hier leer je de fijne kneepjes in toerzeilen en doe je wedstrijdkennis en ervaring op. Deze cursus wordt alleen aangeboden tijdens de CWO-Opleidingsweek. Ervaring leert dat dit diploma niet te behalen is in de 12 aangeboden lessen.


Plaatje van doorstroommogelijkheden:

 doorloopschema 2007.jpg