Home | 
Contact formulier | 
Nieuws
U bevindt zich hier: Home > Motorboten > Praktijk motorbootvaren
CMS & Webdesign by Footsteps
Hoofdmenu
Vereniging
Haven
Evenementen
Zeilwedstrijden
Eredivisie zeilen
Zeilcursussen
Wintercursussen
Motorboten
Motorboot commissie
BBQ Motorbootcommissie
Motorboot Nieuws
Praktijk motorbootvaren
Sluiting sluis Kleve
Rond-en Platbodemcompagnie
Aangepast zeilen
Foto's en Film
Forum
Ruumsingers
Eetcafe Ruumzicht
Meer weten?

 


Praktische vaaropleiding C.W.O. 1 + 2 motorboot
(Manoeuvreren op de Motor)
voor motorboten en zeiljachten.


20160515_133139_resized.jpgAd Hennekes 18-8-2007
Vrijdag 17 juni is onze vorige zelfwerkzaamheidcoordinator Ad Hennekes overleden

motorbootvaren.jpg

Op verzoek van vele leden, cursisten en oud-cursisten hebben wij thans in samenwerking met het Watersportverbond en CWO ook een praktische vaaropleiding C.W.O. 1 + 2 Motorboot (‘Manoeuvreren op de Motor’ ) in huis gehaald.

Deze cursus sluit naadloos aan op de theoretische cursus voor het Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2.

De cursus is bedoelt voor alle watersporters die met vaartuigen varen waarbij zij te maken krijgen met het varen op de motor.
De cursus is volgens de CWO-Motorbootdiplomalijn, zodat het MB 1- en het MB 2-diploma te halen is. De cursus bestaat naast de Kennis van Uw Schip uit het beoefenen van het varen met Uw Eigen Vaartuig.
Hebt U geen eigen vaartuig of geen direct geschikt eigen vaartuig geeft u zich dan toch op, want voor dit kleine probleem is altijd wel een oplossing te vinden.
De cursus wordt gegeven in de maanden mei en juni gedurende 4 woensdagavonden theorie en 4 zaterdagen praktijk met aansluitend een examen op zaterdag.
De nieuwe indeling van CWO MB 1 en 2 houden in dat CWO 1 zich richt op de rol van bemanning en CWO 2 op de rol van schipper. Dit maakt het mogelijk dat de cursus gecombineerd gegeven kan worden.
In de afgelopen jaren hebben meer dan 70 cursisten het CWO diploma MB1 en MB 2 gehaald. De cursus kost voor leden WSV Giesbeek 185,= incl. syllabus; voor niet leden 215,- incl. syllabus.

zeilboot
Waarin wordt o.a. geoefend? Schroefwerking in de praktijk, aanmeren en wegvaren onder diverse omstandigheden, aankomen, box in- en uitvaren, man over boord, achteruitvaren en ankeren. Het BPR en RPR worden NIET behandeld, de kennis hiervan is natuurlijk wel belangrijk. Voor deze theorie, nodig voor het CWO MB 1 (en MB 2), wordt verwezen naar de vaarbewijs cursussen.

Bent u geïnteresseerd in deze opleiding, die voor ALLE Watersportverbondsleden toegankelijk is, vul dan het aanmeldingsformulier in.
 

 

 

 

 

Ronald Spijkerman

06-10831721.